Elementenkracht

Elementenkracht

De elementen cyclus van creatie,

Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout leven in ons lichaam en in onze emoties van donker (Yin) en licht (Yang). Donkere emoties zoals, depressief, boosheid, verdriet, hysterie, angst, je steeds zorgen maken en lichte emoties zoals, tevreden, lol, moedig, liefdevol en creatief zijn. Onze emoties en de elementen kunnen ons via hun persoonlijke krachten laten weten wat we nodig hebben om ons beter te voelen.

De altijd veranderende cyclus van yin en yang leert ons dansen tussen onze lichte en donkere emoties. Tijdens iedere dans krijg jij de kans om een toverdeurtje te openen. Steeds als je een donkere emotie voelt, kunnen de elementen jou helpen met hun toverkrachten. Je kan met ze samenwerken door een elementen spelletje te doen of de klanken te zingen die bij de donkere emotie horen. De elementen leven ook in onze chakra’s wielen en aura lagen. Je kan dus ook een chakra of aura oefening doen om de elementen in jezelf te leren voelen.

Lees deze kaart van boven naar beneden. Bij het element Vuur hoort: seizoen zomer, dunne darm-hart, tong-praten, kleur rood – klank Haaaaa – Hysterie-liegen, eerlijk-lol-liefdevol.

De elementen en hun krachten,

De krachten van de elementen Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout leven buiten ons in de natuurrijken, maar ze leven ook in ons lichaam in de vorm van energie. Alle Elementen hebben bijzondere krachten en spreken hun eigen taal en zingen hun eigen lied. Als je hun taal weer gaat begrijpen, kan je de krachten die verborgen liggen in de elementen wakker maken. En gebruiken wanneer er een donkere dag van verdriet of boosheid voorbij komt.

Als de elementen in jou gelukkig zijn, draaien ze tevreden hun rondje met de klok mee. Dit rondje gaat als volgt;

  • Vuur geeft zijn voeding na een brand via het as aan de Aarde en licht geeft zijn voeding na een zonnige dag via de zonnestralen aan de Aarde. Het rijke as en de zonnestralen houden de Aarde gezond.
  • De Aarde geeft met haar gezonde grond weer voeding aan de Metaal familie. Metalen zoals Goud, Zilver, Mineralen, Bergen, Stenen en Kristallen.
  • Deze metalen laten weer mineralen voeding achter in het water en de grond. Ook zorgen de stenen en bergen ervoor dat het water van de rivieren, meren en zeeën veilig binnen oevers en dijken over de hele Aarde kunnen stromen.
  • Zo kan het gezonde Water overal komen en weer voeding geven aan de wortels van de bomen en planten, het element Hout.
  • En het gezonde Hout is weer nodig om een vuur te maken als de Aarde weer as voeding nodig heeft’.

Als de Elementen in jou niet zo gelukkig zijn kunnen ze ineens besluiten tegen de klok in te gaan draaien, of ze nemen een kortere weg en steken ineens over zonder uit te kijken. Dat kan gebeuren als je even vast komt te zitten in je donkere emoties, zoals hysterie, verdriet, je heel veel zorgen maken, boos en bang zijn. Toverdeurtjes sluiten zich dan, waardoor sommige rivieren van licht (de meridianen) niet meer gelukkig kunnen stromen. Een soort grote dijk in de energie rivier stopt dan de stroom van de rivier.

Dus als je leert welke donkere emotie bij welk element hoort, kan je samen met de elementen zelf een donkere dag veranderen naar een lichte dag.

Dus wordt vrienden met het element en de klank wat jou aandacht nodig heeft. Ze zullen jou helpen met het vinden en openen van een toverdeurtje.

De elementen toverdeurtjes naar het licht in jou, hebben zich verstopt als lichtzaadjes ergens in het donker van jou emoties en in de organen van jou lichaam. Niet letterlijk natuurlijk, maar als energie. Hoe meer toverdeurtjes je opent in jezelf, hoe groter jou innerlijke zon wordt. Jou licht van wijsheid en waarheid, jou prachtige ziel. En met jou licht van liefde kan jij de wereld in jou en buiten jou weer mooier maken.

Deel dit met je vrienden!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
error: Content is protected !!