Liefland

De rivieren van licht…

De rivieren van licht, de Meridianen

Onze organen, botten, bloed, gewrichten, spieren en huid “praten” via de rivieren van licht (de meridianen) met de energie van de elementen Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. De elementen kunnen via deze meridianen weer reageren op de vragen van ons Aardse lichaam. Zo kunnen de Elementen belangrijke informatie/energie doorgeven aan onze organen, botten, bloed, gewrichten, spieren en huid.

Ieder element is weer familie van twee organen en twee meridianen. Alleen het element vuur heeft nog twee extra “organen” (de drievoudige verwarmer en de hartbeschermer), maar deze twee zijn voor het begrijpen en leren voelen van de kracht van de elementen niet belangrijk.

Als het element gelukkig en tevreden is, stroomt de energie in de meridianen goed door en kunnen ze de twee organen die erbij horen goed helpen en ondersteunen met hun elementen energie-, licht- en klankenkracht. De meridianen werken ook samen met de seizoenen, zoals Zomer, Herfst, Winter, Lente en het Aarde overgangsseizoen. Het Aarde overgangsseizoen helpt de andere seizoenen als ze veranderen, van bijvoorbeeld Herfst naar Winter.

Ook werken de meridianen samen met de zintuigen zoals je neus, mond, tong, oren en ogen. En zo heeft ook iedere meridiaan, orgaan en element weer zijn eigen kleuren kracht, klank en emoties. Ze bewegen samen in de creatie cyclus van de elementen. Deze cyclus van energie beweegt niet alleen in ons lichaam, maar ook buiten ons lichaam.

In de meridianen zitten ook weer allemaal deurtjes. Dit noemen ze ook wel acupunctuur puntjes. Die deurtjes kunnen we gebruiken om de elementen en de meridianen te helpen met het gezond houden van de organen en lichtenergie in het aarde- en lichtlichaam van iemand die ziek is of niet zo gelukkig is.

Mensen die dit doen noemen we Shiatsu Therapeuten of Acupuncturisten. Bij Shiatsu gebruiken ze de kracht van aanraking met de handen en bij Acupunctuur worden er naalden gebruikt om deurtjes te openen. Ze zijn dus eigenlijk elementen en energie dokters. Want als de elementen cyclus in het lichaam gezond is, zijn de organen en emoties in het lichaam ook gezond, gelukkig en tevreden. Want de energie van de elementen cyclus ondersteund de organen en emoties. De elementen zijn de ouders van de meridianen en de meridianen zijn weer de ouders van onze organen. De meridianen horen bij ons eerste lichtlichaam. Het eerste lichtlichaam is direct in contact met alles wat leeft in ons Aarde lichaam. Dus onze organen, botten, bloed, spieren, gewrichten en huid. We hebben meerdere lagen in ons lichtlichaam. Bij Aura’s kan je meer lezen over onze verschillende lichamen van licht.

Jullie kunnen ook zelf de energie van de elementen, de rivieren van licht en de organen openen, leren voelen en gelukkig maken. Dit kan via de elementen spelletjes en via het zingen van de elementen klanken. Hoe vaker je met de elementen gaat samen werken hoe beter je ze gaat leren voelen. Wie weet ga je dit zo leuk vinden en wordt jij later misschien ook wel een Shiatsu Therapeut of acupuncturist.

Deel dit met je vrienden!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
error: Content is protected !!