Liefland

Draaiende toverwielen van licht…

De draaiende wielen van licht, CHAKRA’S

In ons Aarde lichaam zitten draaiende wielen van licht en energie. Deze ronddraaiende wielen noemen we chakra’s. Deze wielen zorgen ervoor dat energie kan stromen, van buiten naar binnen en van binnen naar buiten. Als je chakra’s in balans zijn, voel je je goed. Maar soms komt er te weinig energie of vervuilde energie naar binnen. Hierdoor kan een chakra uit balans raken en krijgen de donkere emoties zoals bijvoorbeeld boosheid, verdriet of depressie de kans om groter te groeien. Een toverdeurtje sluit zich dan in je chakra en het lukt de chakra dan niet meer om de vervuilde energie die binnen komt goed schoon te maken. Vervuild bedoel ik mee, giftige stoffen in de lucht, maar ook negatieve energieën en emoties van anderen. De Chakra’s werken weer samen met je Aura en Meridianen. Met elkaar zorgen ze ervoor dat je Aarde lichaam genoeg en schone energie binnen krijgt.

Je hebt vast wel eens een keertje meegemaakt dat je heel blij was en dat jouw blijheid ineens veranderde naar verdriet. Toen je vader of moeder vroeg waarom je verdrietig was, wist je niet precies waarom. Het kan dan zijn dat je het verdriet van een vriendinnetje of van je ouders per ongeluk hebt binnen gekregen via een chakra. Jouw Chakra’s worden dus af en toe ook vuil. Net zoals jouw Aarde lichaam af en toe een douche nodig heeft, zo heeft jouw licht lichaam ook een douche nodig om weer schoon te worden. Door een lichtdouche te nemen kan jij jezelf schoonmaken en beschermen, want als de Chakra’s schoon zijn, sta jij krachtiger op de Aarde. Dus als je weer eens onder de douche staat om je Aarde lichaam te wassen, was dan ook gelijk je licht lichaam.

Lichtdouche

Doe alsof er een grote gouden zon boven je hoofd schijnt. Laat de gouden stralen van de zon binnen stromen via je Kroon Chakra. Deze zit in het midden, boven op je hoofd. Zet het deurtje van je Kroon Chakra open zodat het gouden licht jouw licht lichaam kan schoonmaken. Laat alles wat vuil is via je onderkant voeten de Aarde in stromen. Moeder Aarde zal alles wat vuil is opnemen en voor je zuiveren.

Chakra klanken en affirmaties,

Iedere Chakra heeft ook haar eigen klank. Door de trilling die de klank maakt, kan je een deurtje openen naar jouw toverkrachten. Dit kan je doen door een eigen klankenlied te maken. Als jij je klankenlied gaat herhalen, worden jouw chakra’s sterker en sterker. Dit zingend herhalen van klanken noemen we ook wel een mantra. Je kan ook je Chakra’s sterker maken en de toverdeurtjes openen via taal. Als jij tegen jezelf lieve en krachtige positieve dingen zegt of zingt, gaan zowel je Aarde- als licht lichaam hierop reageren. Iedere dag iets positiefs tegen jezelf zeggen en herhalen noemen we ook wel een affirmatie. Jouw lichaam zal het horen, voelen en gaan geloven. Want jij bent ook energie en energie kan jezelf veranderen!

Een affirmatie voor al je Chakra’s:

Ik sta stevig op de Aarde en ben veilig in mijzelf.
Ik mag op mijn manier spelen, voelen en genieten van het leven.
Ik geloof in mijn dromen en mijn sterke wil. Ik ben waardevol!
Ik hou van mijzelf en ben een lichtbron van onvoorwaardelijke liefde.
Ik voel en spreek mijn waarheid en iedereen mag het horen.
Ik zie, ik vergeef en accepteer alles wat leeft in mij en in een ander.
Ik ben in goddelijke verbinding met alles wat leeft.

De 7 Chakra’s

CHAKRA 1 – Het Wortelchakra

Kleur Rood & Element Aarde
Toverkracht: veiligheid en aarding

Als je, je veilig voelt op Moeder Aarde is de chakra in balans en gaat je toverdeurtje open. Je gaat je dan meer zeker voelen en je wortels zorgen ervoor dat je met beide benen sterk op de Aarde staat. Als een boom zo sterk. Je voelt je positief over je leven en weet dat je mag genieten van je eigen ruimte en eigen ideeën.

Het toverdeurtje in deze chakra gaat dicht als je, je angstig en onveilig voelt. Als dit het geval is, zing dan de rode klanken, zeg de affirmatie hardop en doe een spelletje met het Element Aarde. Zo kan jij helemaal zelf je toverdeurtje openen en weer vertrouwen krijgen in je eigen kracht en doorzettingsvermogen.

Affirmatie; ik sta stevig op de Aarde en ben veilig in mijzelf.

CHAKRA 2 – Heiligbeenchakra

Kleur Oranje & Element Water
Toverkrachten: genieten en vreugde

Als je vreugde voelt en plezier maakt, dan gaat het toverdeurtje open. Je gaat dan nog meer genieten van alles wat het leven je geeft, want je voelt diep van binnen dat je daar recht op hebt. Je weet dat je mag zijn wie je bent in ieder moment.

Het toverdeurtje gaat weer dicht als je denkt dat je niet mag genieten van alles wat het leven je geeft. Als dit het geval is, zing dan de oranje klanken, zeg de affirmatie hardop en doe een spelletje met het Water Element. Doordat je plezier hebt, kan je toverdeurtje weer opengaan en groeit jouw “ik mag genieten” kracht. Lukt het plezier maken maar heel even, wees dan toch dankbaar voor dat moment van vreugde. En probeer het later nog een keertje. Je kan het! Want ook jij mag genieten en plezier hebben!

Affirmatie; ik mag op mijn manier spelen, voelen en genieten van het leven.

CHAKRA 3 – Zonnevlechtchakra

Kleur Geel & Element Vuur
Toverkrachten: ideeën en zelfvertrouwen

Als je kracht en zelfvertrouwen voelt, dan gaat het toverdeurtje open. Via deze chakra worden jou nieuwe ideeën en dromen geboren, dus als het deurtje open is heb je steeds weer nieuwe ideeën en geloof je dat je dromen uit kunnen komen. Door je zelfvertrouwen en wil durf je ook je ideeën en dromen te delen en uit te voeren.

Het toverdeurtje gaat weer dicht als je, je ergens voor schaamt, je duikt weg in je schaamte en mag er niet meer zijn van jezelf. Dit noemen we ook wel gebrek aan eigenwaarde. Als dit het geval is, zing dan de gele klanken, zeg de affirmatie hardop en doe een spelletje met het Vuur Element. Zodra je weer wat meer zelfvertrouwen krijgt, kies dan een idee of droom waar je al een tijdje mee rondloopt en vertel het aan iemand die je vertrouwd. Zo kan jij je eerste sprongetje van schaamte naar zelfvertrouwen maken.

Affirmatie; ik geloof in mijn dromen en mijn sterke wil. Ik ben waardevol!

CHAKRA 4 – Hartchakra

Kleur Groen & Element Hout
Toverkrachten: onvoorwaardelijke liefde en begrip

Als je liefde, vreugde, vrede en begrip voelt, dan gaat het toverdeurtje open. Via deze chakra stroomt de liefde je lichaam binnen. Als het deurtje open is groeit jouw kracht om te voelen. Door je voel kracht kan jij je beter inleven in een ander, waardoor je steeds makkelijker een ander of een situatie kan inschatten en begrijpen.

Het toverdeurtje gaat vaak weer dicht als liefde teveel pijn doet. Je ouders gaan scheiden of iemand van wie je heel veel houd verdwijnt uit je leven. Je liefste vriend of vriendin doet iets wat zoveel pijn doet, waardoor jouw liefde veranderd naar haat. In die momenten doet je liefde voor de ander teveel pijn en sluit het toverdeurtje zich om jezelf te beschermen. Als dit het geval is, zing dan de groene klanken, zeg de affirmatie hardop en doe een spelletje met het Hout Element. De boom, zal je hart beschermen.

Affirmatie; ik hou van mijzelf en ben een lichtbron van onvoorwaardelijke liefde.

CHAKRA 5 – Keelchakra

Kleur Blauw & Element Metaal
Toverkracht: waarheid voelen en spreken

Als je, je ware gevoelens en emoties durft te spreken en te delen met anderen gaat je toverdeurtje open. Als het deurtje open is ga je, je eigen waarheid en de waarheid van een ander steeds beter zien. Je wordt wilskrachtig en durft je eigen waarheid te leven. Als iets een leugen is weet jij dat. Waardoor je niet alleen de leugen in jezelf en de ander leert zien, maar ook de leugens in de wereld.

Het toverdeurtje gaat dicht als je niet je ware gevoelens en emoties durft uit te spreken en te delen met anderen. Misschien durf je het wel, maar mag het niet. We hebben niet allemaal ouders die de waarheid die in ons leeft kunnen begrijpen. Doordat je, je gevoelens en waarheid gaat onderdrukken, sluit het toverdeurtje zich. Als dit het geval is, zing dan de witte en grijze klanken, zeg de affirmatie hardop en doe een spelletje met het Metaal-Kristal Element. Dit zal je helpen met het weer laten stromen van je emoties. Want alle emoties mogen er zijn!

Affirmatie; ik voel en spreek mijn waarheid en iedereen mag het horen.

CHAKRA 6 – Derde oog chakra

Kleur Paars & Hoger Element Ether
Toverkrachten: intuïtie en helderziendheid

Als je van jezelf houdt, je gevoelens durft toe te laten en een ander kan vergeven gaat het toverdeurtje open. Als het deurtje open gaat kan je situaties nog beter inschatten. Soms kan je zelfs al van tevoren zien wat er gaat gebeuren. Je leert dus anders te kijken en je intuïtie wordt sterker. De kracht van helder zien ontwaakt in jou. Je snapt waarom dingen gebeuren. Hier op Aarde, maar ook in de kosmos. Je verbinding met het goddelijke wordt steeds sterker.

Het toverdeurtje gaat dicht als je, jezelf niet kan accepteren zoals je bent of een ander niet kan accepteren zoals die is. Iedereen is uniek en iedereen heeft zijn of haar eigen talenten en tekortkomingen. Niemand is perfect. Leer dat accepteren en dan zal het deurtje zich weer openen. Zing de paars/lila klanken, zeg de affirmatie hardop en doe de anders leren kijken oefening. Dit zal je helpen met het leren accepteren van jezelf en een ander.

Affirmatie; ik zie, ik vergeef en accepteer alles wat leeft in mij en in een ander.

CHAKRA 7 – Kruinchakra

Kleur Lila & Hoger Element Kosmos
Toverkrachten: goddelijke verbinding

Als je weet wie je bent en weet dat de goddelijke kracht door je heen stroomt gaat het toverdeurtje open en voel je, je weer één met de Bron, met God. Je voelt je gelukkig want je weet dat het Goddelijke je steunt. Je voelt dat je in verbinding bent met alles wat leeft, hier op Aarde en in de Kosmos. Doordat je nu weet dat er meer is tussen Hemel en Aarde, maak je je niet meer druk om de kleine alledaagse dingen. Je kan makkelijk spullen loslaten en problemen bestaan niet meer voor jou, die zijn veranderd naar leuke uitdagingen. Een kans om te groeien en nog gelukkiger te worden.

Het toverdeurtje gaat dicht als je moeilijk kan loslaten. Je houdt vast aan dingen en mensen die niet goed voor je zijn. Maar doordat je de verbinding met God niet voelt, denk je dat je alles moet vast blijven houden, omdat je je anders zo eenzaam en leeg voelt van binnen. Zing de paars/lila klanken en zeg de affirmatie hardop. Schrijf op een lijstje welke spullen, situaties en/of mensen jou ongelukkig maken. Schrijf onderaan het lijstje “dank je wel, ik laat je nu los”. Dit zal je helpen met het leren loslaten van alle spullen en/of mensen die niet goed voor je zijn. Zodra je loslaat, krijgt het goddelijke in jouw weer ruimte en zal het deurtje weer open gaan.

Affirmatie; ik ben in goddelijke verbinding met alles wat leeft.

Deel dit met je vrienden!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
error: Content is protected !!