De Klanken Dokters

De Klanken Dokters

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Moeder Aarde had besloten dat de kleurtjes nu oud genoeg waren om klanken dokter te worden. Ieder kleurtje kreeg een eigen klank. En iedere klank had een eigen toverkracht.

Met deze kracht konden de kleurtjes de Elementen, de Seizoenen, de Zintuigen en de Organen familie helpen met gezond en gelukkig blijven.

De kleurtjes hadden het grote nieuws gehoord. En begonnen een beetje zenuwachtig te worden. Want een klank zingen om familie te helpen met gezond en gelukkig blijven, was een hele grote verantwoordelijkheid. En na vandaag waren ze niet meer gewoon de spelende kleurtjes, maar echte klanken dokters.

Vader Zonnebron, kwam op deze bijzondere klanken dag Moeder Aarde helpen. Hij stuurde vandaag via zijn zonnestralen de tover klanken naar de hartjes van de kleurtjes. Als de kleurtjes de klank in hun hart konden horen, zouden ze slagen. En dan mochten ze als echte klanken dokters hun toverklank gaan gebruiken om de Elementen, dieren en mensen familie op Moeder Aarde te helpen met gezond en gelukkig blijven.

Roodje, de zoon van Vuur was als eerste aan de beurt. Hij legde zijn beide handen op zijn hart en sloot zijn ogen om zo de taal van zijn hart beter te horen. Na een paar keer diep ademhalen, hoorde hij in de diepte van zijn hart een klank doorkomen.

Rood was nog een beetje onzeker en begon te twijfelen, “is dit de klank van Vader Zonnebron? Of bedenk ik het nu zelf?, dacht kleurtje Rood”. En zoefffffff….. weg was de klank.

Vader Zonnebron sprak en zei: “ kleurtje Rood, als je gaat denken en twijfelen verlies je het contact met je alleswetende bron van liefde, je hart. Vertrouw op de taal van je hart, het eerste wat door komt, is het juiste. Jouw hart weet het al, nu mag jij je hart nog gaan leren vertrouwen. Haal nog een paar keer diep adem en zing dan nu je helende klank”.

En ja hoor, Roodje hoorde de klank weer in zijn hart en begon vol trots de klank te zingen, Haaaaa..

Gefeliciteerd Roodje, je bent geslaagd, zei Vader Zonnebron vol trots’.

Roodje was dolgelukkig en zo opgelucht. Alle andere kleurtjes hadden goed opgelet en wisten nu precies wat ze moesten doen. Nu het roodje was gelukt, waren de anderen niet meer zo zenuwachtig. De dochter van Aarde, Geeltje was nu aan de beurt.

Geeltje deed precies wat Roodje gedaan had en zonder twijfel begon ze meteen haar helende klank te zingen, Goeoeoe. Geeltje was ook geslaagd!

De beurt was nu voor Witje, de zoon van Metaal. Witje moest heel even twijfelen, maar herinnerde zich wat Vader Zonnebron tegen Roodje had gezegd; ‘ vertrouw op de taal van je hart, het eerste wat doorkomt, is het juiste’. Na nog een keer ademhalen kon ook Witje de klank in zijn hart horen en met een grote glimlach op zijn gezicht zong hij luid zijn prachtige helende klank, Ssssssss… Ook jij bent geslaagd Witje, riep Zonnebron blij!

Blauwie de dochter van Water, hoorde haar klank gelijk. Het duurde maar een paar seconden voordat ook zij haar prachtige klank liet horen, Tsjoeoeoe… Goed gedaan Blauwie!, zei Zonnenbron met een trotste blik in zijn ogen.

De laatste in de rij was alweer aan de beurt. De zoon van Hout, Groenie had al geoefend terwijl de anderen hun klanken doorkregen. Hij stapte vol zelfvertrouwen naar voren, haalde een paar keer diep adem en zong zijn krachtige helende klank, Ssssshhhhhh… Liefdevol sprak Zonnenbron hem toe en zei; Groenie gefeliciteert, je bent geslaagd!

Moeder Aarde en Vader Zonnebron waren ape trots op hun geslaagde Klanken Dokters. Ter afsluiting van de geslaagde dag gingen ze samen hun klanken oefenen. Ze maakten een kring met elkaar en begonnen hun klankenlied te zingen in alle toonhoogtes die ze maar bedenken konden.

Wil jij ook de toverkracht van een klankenlied ontdekken? Neem dan snel kijkje HIER. Kies de kleur die goed voelt en zing de klanken die horen bij die kleur. Of zing je eigen klankenlied en luister naar de klanken in jouw hart!!

Deel dit met je vrienden!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
error: Content is protected !!