Liefland

Water emotie en spelletjes…

Water en de emotie “angst”:

Als het WATER in jou niet zo gelukkig is, kan je ANGSTIG worden. Angst kan geboren worden uit; “pesterijen, je niet veilig voelen, ‘s nachts op je kamer dingen zien die anderen niet zien, enge dromen, verhalen die anderen vertellen en films op de computer of televisie”.

De schrik die je voelt als angst jouw hart raakt, kan ervoor zorgen dat je je verstijft gaat voelen. Dit kan betekenen dat je je bijna niet meer durft te bewegen, te spreken of naar buiten wil. Door een spelletje of oefening te doen met het Element Water, kan het Water je helpen met het bewegen door jouw angst heen.

In Water leeft namelijk de kracht van herinneren, beweging en verandering. De angst heeft je verstijfd, waardoor het Water in jou nu stilstaat. Laat het Water in je rivier weer stromen, door samen met het Water op zoek te gaan naar de sleutel en het krachtdeurtje die de beweging van je angst kan veranderen naar een zonnige lichte dag vol moed en durf.

Waterkracht

Zo kan zusje Water jou kan helpen met angst veranderen naar moed en durf:

Dolfijnen bubbel;

In zusje Water woont de kracht van herinnering, veiligheid, verandering en beweging. Vraag in een moment van angst aan zusje Water of ze haar krachten naar je door wil sturen. Leg je linkerhand op je hartchakra (het midden tussen je tepels) en je rechterhand op je buik (2 duimen onder je navel), adem in en uit en zeg dan hardop tegen jezelf “ ik ben niet mijn angst, ik ben licht en liefde”.

Sluit dan je ogen en zing een paar keer de waterklank “Tsjoeoeoe”. Gebruik je fantasie en doe alsof je aan het zwemmen bent in een heerlijke warme zee met allemaal dolfijnen. Vraag de dolfijnen of ze een veilige luchtbel van liefde en veiligheid om jou heen willen maken.

Spetter, Spatter;

Neem als het kan een douche, bad of ga heerlijk zwemmen. En geef dan je angsten mee aan zusje Water. Want zoals je weet heeft zij de kracht om jouw angst te veranderen naar liefde en veiligheid. Als je lekker in het water ligt, kan je de energie van angst veranderen naar moed en durf door de waterklank “Tsjoeoeoe” te zingen of je maakt je eigen klanken mantra met de blauwe/paarse klanken op de klankenkaart.

Intuïtieve krachttekening;

Om de verandering en beweging die nodig is om sterker te worden dan je angst, kan je ook een krachttekening maken. Pak een potlood en een wit velletje papier. Je potlood komt midden op het papier. Vraag nu Zusje Water welke beweging jij nodig hebt om je angst te veranderen naar liefde moed en veiligheid. Doe dan je ogen dicht en maak met je potlood de beweging die je voelt doorkomen via jouw hart. Als je voelt dat het klaar is, pak je je kleurpotloden of waterverf en vraag je Zusje Water welke kleuren je nu nodig hebt om sterker te worden dan je angst.

Doe je ogen dicht en kies jouw kleurtjes uit. Kleur dan je tekening in. En geef je tekening de kracht van verandering door de Waterklank “Tsjoeoeoe” te zingen. Of maak je eigen mantra met de blauwe/paarse klanken op de klankenkaart. Vergeet niet je krachttekening een mooie plek op je kamer te geven. Want steeds als je kijkt naar je eigen gemaakte krachttekening zal het je helpen met sterker worden dan jouw angst.

Deel dit met je vrienden!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
error: Content is protected !!