Liefland

Hout emotie en spelletjes…

Hout en de emotie “boos zijn”:

Als het HOUT in jou niet gelukkig is, kan je BOOS worden. In je leeft het Hout als een soort creatieve levensboom vol ideeën. Als je creatieve boom niet mag groeien zoals jij dat graag wil, kan je boos worden.

Het is belangrijk dat je wat met jouw boosheid gaat doen. Want als je je boosheid verstopt, wordt het alleen maar erger. Word vrienden met een boom en trommel samen de boosheid uit je lijf. Het Hout zal je helpen met het vinden van de sleutel en het openen van je krachtdeurtje naar een nieuwe lichte dag met humor en gelach.

Houtkracht

Een boom kan via zijn wortels praten met Moeder Aarde. En via zijn prachtige takken kroon kan hij ook praten met Vader Zon. Een boom is dus een soort brug tussen Hemel en Aarde.

Het Hout in de boom bestaat uit prachtige cirkels. Iedere cirkel staat voor 1 jaar kracht en liefde. Ga maar eens cirkels tellen in een grote omgezaagde boom dat zijn er veel! Een boom is dus super sterk en heeft heel veel liefde te geven.

Zo kan Broertje Hout jou helpen met boosheid veranderen naar vrede en liefde:

De Bomendrum;

Als je boos bent wil de boom je graag helpen. Hij vindt het heerlijk als je muziek met hem maakt. Het enige wat je nodig hebt zijn twee takken van een boom. Zoek een mooie boom uit en gebruik de boom als een soort drum. Sla met je stokken op de boom en geef je boosheid maar door aan hem. De boom zal via zijn cirkels van kracht en liefde je boosheid verzachten en de pijn doorsturen naar Moeder Aarde en vader zon. Zing terwijl je muziek maakt met de boom de klank van het Hout “Ssshhh” of zing je eigen klankenlied. Hou niets binnen, laat je lekker gaan. Alles wat je wil zeggen, schreeuwen of zingen, vertel het maar aan de boom. Hij luistert graag naar je!

Krachtstok;

Je kan ook op zoek gaan in het bos of park naar een mooie stok zonder schors. Terwijl je aan het zoeken bent, kijk dan ook of je wat mooie vogelveren kan vinden. Veren hebben de kracht van zachtheid en dat is precies wat boosheid nodig heeft. Deze stok kan jij veranderen naar een stok met de krachten die jij nodig hebt.

Om de stok te veranderen naar jou eigen krachtstok heb je wat dun touw nodig om de veertjes er aan vast te maken en wat plakkaatverf om je stok de kleuren te geven die het nodig heeft.

Is je stok klaar, hou hem dan hoog boven je hoofd en zeg hardop “ krachtstok vanaf nu ben jij de kracht van bescherming “. De kracht hoeft natuurlijk geen bescherming te zijn, het kan ook liefde, vrolijkheid of gezondheid zijn. Bedenk zelf de kracht die jij nodig hebt. Laat de kracht van de stok tot leven komen door de Houtklank “Ssshhh” te zingen. Of maak je eigen mantra van de groene klanken op de klankenkaart. Hang de krachtstok op je kamer, zodat de kracht in de stok je ook ‘s nachts kan helpen.

Deel dit met je vrienden!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
error: Content is protected !!