Het Elementen Seizoensfeest

Het Elementen Seizoensfeest

Er was weer een reden voor een feestje in het Liefland bos. Seizoen Herfst en Seizoen Winter waren eindelijk voorbij.

De periodes van oogsten, storm, kou, ijzige stilte in het bos en binnen schuilen was alweer een verre herinnering.

Na een zalig Lente Seizoen van zon, nieuw leven, nieuwe ideetjes en zaadjes planten, veranderde vandaag Seizoen Lente, naar Seizoen Zomer.

De periode van overvloed aan boslekkernijen, dansen, zingen, spelen en heel veel zwem plezier was eindelijk weer begonnen!!

Tijdens deze wissel momenten van de seizoenen, had Moeder Aarde altijd wat extra voeding nodig. Want zij maakte deze verandering van de Seizoenen mogelijk.

Om Moeder Aarde haar werk wat te verlichten had Overgang, de dochter van Moeder Aarde samen met de bewoners van het Liefland bos, broertje Vuur en Hout gevraagd of ze samen met hun een vuurdans wilden organiseren ter ere van Moeder Aarde.

Maar broertje Hout had niet zoveel zin, want de wind was zo krachtig vandaag. Hij was aan het genieten van zijn eigen dans met de wind. Zijn kroon van takken en bladeren maakten een lied van klanken die ver voorbij de Drakenberg nog te horen was.

Maar zonder Broertje Hout konden de bewoners Broertje Vuur geen leven geven. Geen Vuur, betekende geen as voor Moeder Aarde.

En het As van het Vuur, was de voeding die Moeder Aarde nu zo hard nodig had.

Ewan de Aardekabouter besloot met Broertje Hout te gaan praten.

Broertje Hout, we zijn jou en de wind zo dankbaar voor jullie prachtige klanken lied. Maar zou het niet nog mooier zijn als alle bewoners van Liefland gingen dansen op de klanken van jullie lied? Je kroon vol takken is zo groot, kan je echt niet een paar takken missen om broertje Vuur leven te geven?, vroeg Aardekabouter Ewan.

Broertje Hout was blij verrast met Ewan zijn voorstel en antwoordde; een dans op mijn klanken lied is een grote eer. Je hebt gelijk Ewan, een paar takken minder zal het lied met de wind niet verstoren. Ik zal de wind vragen of ze een paar takken wil breken, zodat jullie broertje Vuur leven kunnen geven.

Het feest kon eindelijk beginnen. Alle bewoners van Liefland begonnen te dansen om het vuur. De wind gaf samen met de takken en bladeren van broertje hout een geweldig klanken ritsel concert. Met elkaar zongen ze hun lieflandlied voor Moeder Aarde; ‘Moeder Aarde we zijn jou hartslag, samen zijn wij liefdeskracht”.

De tekst van het Lieflandlied vind je HIER.

Na uren dansen en zingen was het Vuur en Hout eindelijk veranderd in As. Moeder Aarde kwam de bewoners van Liefland, Broertje Hout en Vuur bedanken voor hun hulp. Ze sprak haar dankbaarheid uit: ‘ dank jullie wel, mij lieve Liefland familie. Nu mijn Aarde weer voeding heeft, kunnen alle elementen in mij weer groeien en nieuw leven geven.

Ik kan nu onze metaal, steen en kristallen familie weer stevigheid bieden, waardoor ons zusje water in alle rust haar weg kan vinden naar de wortels van ons Liefland bos. Door jullie liefde en samenwerking, is er nu genoeg voeding, stevigheid, water en liefde in mij. De Elementen familie is weer terug in balans, dus de Zomer Hitte mag nu beginnen.

Welkom mooie Zomer!!

Deel dit met je vrienden!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
error: Content is protected !!