Liefland

Aarde emotie en spelletjes…

Aarde en de emotie “je zorgen maken”:

Als de AARDE in jou niet zo gelukkig is kan er de emotie van ZORGEN MAKEN ontstaan. Wat is je zorgen maken nu precies? Je zorgen maken heeft met je denken te maken. Je denken draait als het ware constant rondjes in je hoofd. Dit kan gebeuren als bijvoorbeeld je moeder naar het ziekenhuis moet, je huisdier naar de dierenarts of je moet op school iets doen wat je heel spannend vind.

Je gaat je dan zorgen maken omdat je niet weet hoe het zal gaan aflopen. Doordat je steeds in je hoofd zit, sta je niet meer stevig op de Aarde. Je vliegt als het ware boven de Aarde. De Aarde kan jou dus niet meer helpen met je zorgen. Je zit vast in de toekomst, die er nog niet is. Als je weer thuis komt in het NU moment sta je weer stevig op de Aarde. Word weer vrienden met de Aarde in jezelf en buiten jezelf, dan kan Moeder Aarde je helpen met het verzachten en wegnemen van jou zorgen.

Moeder Aarde kan je weer stevig en veilig op de Aarde neerzetten. En samen kunnen jullie dan de zware energie van deze emotie veranderen naar een lichte energie. Samen vinden jullie de sleutel en het krachtdeurtje naar een lichte zonnige dag zonder zorgen.

Aardekracht

Zo kan Moeder Aarde, jou helpen met zorgen veranderen naar rust en balans:

Doe de Danse Stamp;

Je maakt je zorgen omdat je het antwoord nog niet weet. Komt alles wel goed? Doordat je steeds in je hoofd zit, voel je de Aarde onder je voeten niet meer zo goed. Je bent verdwaald in de toekomst en niet meer aanwezig in het NU. Doe lekker je schoenen uit en ga met je blote voeten rondjes in jullie tuin lopen, dansen of stampen met je voeten. Vraag Moeder Aarde, of zij wil helpen met je wortelen en aarden. En zing de klank van de Aarde “Goeoeoeo”of je eigen gekozen klankenlied terwijl je rondjes danst, stampt of loopt. Na een aantal rondjes leg je je handen op de aarde en vertel je haar je zorgen. Zo kan zij je diep wortelen in haar Aarde. Waardoor jij weer in het NU kan zijn en rust zal gaan voelen.

Trommel jezelf Aarde sterk;

Misschien hebben jullie thuis wel een djembé trommel. Zo nee, dan kan je ook een boomstronk zoeken en twee sterke takken waarmee je kan trommelen. Zeg voordat je begint met trommelen hardop; “met mijn trommel stuur ik mijn zorgen de Aarde in”. Via het trommelgeluid maak je contact met het hart van Moeder Aarde. De indianen deden dit ook altijd. Word jouw indianen zelf terwijl je trommelt. De hartslag van je hart en trommel geluiden zijn ook de hartslag van Moeder Aarde. Om nog meer kracht te geven aan je eigen trommel concert, zing dan de Aarde klank Goeoeoe of zing de gele klanken op de klankenkaart. Maak er maar een mooie indianen mantra van.

Klei gesprek;

Je kan Moeder Aarde ook je zorgen vertellen tijdens kleien. Klei is Aarde, dus kleien is ook een leuke manier om weer rust te vinden in je hoofd vol zorgen.

Aarde Toverdrankje;

Er is een uitspraak “je bent wat je eet” en dat is echt waar. Dus als jullie het Moeder Aarde toverkruid, wat jullie onkruid noemen, gaan eten en drinken, krijg je haar Aardekracht! Niet alles kan je eten en drinken, dus ren nu niet naar buiten om de krachtige kruiden te plukken, maar lees eerst even verder.

Onkruid zit barstensvol vitamines en mineralen. En wanneer je de kruiden vers drinkt komt er direct zuurstof in je bloed. En dat is super belangrijk.

Jullie kennen vast allemaal wel de vitamine pilletjes uit potjes, maar alle vitaminen en mineralen die jullie nodig hebben, kunnen jullie ook gewoon in jullie achtertuin, langs de slootkant en in de bossen vinden. Door iedere dag Moeder Aarde haar kruiden te eten of te drinken, wordt je super gezond, ben je goed geaard en toversterk.

Het is belangrijk dat je precies weet hoe de toverkruiden zoals paardenbloem, rode klaver, wilde munt, weegbree, stinkende gauwe, kleefkruid, kamille en brandnetel eruit zien. Niet alles mag je altijd drinken en sommige kruiden mag je maar af en toe een beetje van.

De kruiden zoals paardenbloem, brandnetel en de madelief bloempjes mogen met mate iedere dag gedronken worden. En iedereen weet wel hoe die kruiden eruit zien. De madelief bloempjes kan je ook over een salade heen doen.

Maar beloof me dat je dit niet alleen doet, maar altijd samen met een volwassene.

Zo maak je een Aarde Toverdrankje:

Pluk 5 paardenbloem bladeren en bloemen, 5 pasgeboren kroontjes van de brandnetel en een stuk of tien madeliefjes. Bedank het kruid voor hun kracht en liefde. Meng de kruiden dan met een liter gefilterd water in een blender. Heb je geen waterfilter, zeg dan tegen het water; dank je wel, ik hou van je. Lief zusje water jij bent de belichaming van onvoorwaardelijke liefde en gezondheid. Je kan er wat honing en/of citroen door doen voor de smaak. Want het smaakt natuurlijk naar de natuur. En dat is even wennen. Giet het dan door een plastic vergiet en vang het krachtige Aarde Toverdrankje op in een kan. Zomers kan je natuurlijk ook bramen en frambozen plukken en er doorheen doen. Bramen en frambozen mag je zoveel van eten als je wil en ze zijn super gezond!

Dus wil je een kruidendrankje maken met meer kruiden, is het belangrijk dat iemand die alles weet over kruiden het de eerste keer even voordoet. Misschien is er ergens wel een cursus? Wil je dat ik langs kom op je school of tijdens een verjaardagsfeestje om het jullie te leren? Stuur me dan een email en dan gaan we dat regelen. Lieflandkids@gmail.com.

Deel dit met je vrienden!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
error: Content is protected !!