Liefland

De vormen van licht…

De vormen van licht, Geometrie

Geometrie is heel moeilijk om in woorden uit te leggen. Maar ik ga toch mijn uiterste best doen om het via woorden en beeld begrijpend voor jullie te maken. Door naar de lichtvormen te kijken, de klanken te zingen of de vormen te tekenen kan je de geometrie toverdeurtjes in jezelf ook openen. Dus begrijp je de woorden die ik jullie vertel nog niet zo goed, weet dan dat je de kracht van geometrie vanzelf beter gaat begrijpen als je de geometrie vormen gaat tekenen, inkleuren of kleien. Bij kleurplaten kan je de geometrie vormen downloaden.

Lichtvormen ondersteunen Aardevormen,

Als iemand hier op Aarde of ergens anders in het oneindige heelal een verlangen en gedachte heeft waaruit een nieuw idee of leven geboren wil worden, ontstaan er tegelijkertijd klanken (frequenties) die de energie van de gedachte laten bewegen in een spiraal van licht naar het juiste licht eitje waar het lichaam of idee groot kan groeien.

De lichtspiraal die alles in het heelal verbind met elkaar en alle vormen van licht helpt met groot worden, zodat een vaste vorm op Aarde geboren kan worden, noemen we de Gouden Snede en is de basis van al het leven hier op Aarde.

Deze spiraal is ook opgebouwd uit een reeks nummers, die samen met elkaar de perfecte goddelijke vorm kunnen maken. Elk getal in de reeks is telkens een optelsom van de 2 getallen daarvoor.

Deze reeks noemen we de Fibonacci reeks en is als volgt:

0 + 1 = 1 spiraal
1 + 1 = 2 spiralen
1 + 2 = 3 spiralen
2 + 3 = 5 spiralen
3 + 5 = 8 spiralen
5 + 8 = 13 spiralen
21, 34, 55, 89 Etc. spiralen

De Fibonacci reeks is overal,

De spiraal en getallen reeks is overal om je heen. De gouden Snede kan je vinden in je tuin (bloemen, dennenappels), in je koelkast (ananas, broccoli). Maar ook in gebouwen en in jullie eigen lichaam.

Kijk maar eens naar je vingertopje, daar zie je ook de spiralen terug. En als je, je lichaam zou gaan meten met een liniaal, dan zou je ontdekken dat alle afmetingen gelijk zijn aan de getallen reeks van Fibonacci.

Ga maar eens op zoek naar de spiraalvormen in de natuur, ook deze zijn allemaal opgebouwd volgens de getallenreeks van Fibonacci. Snij maar eens een verse ananas doormidden. Tel maar hoeveel spiralen je ziet. Het aantal spiralen zal je vertellen welke reeks in getallen is gebruikt om de perfecte goddelijke vorm te maken hier op Aarde. Spiralen tellen kan je ook doen met bijvoorbeeld dennenappels of zonnebloemen.

Een nieuw idee of leven wordt altijd eerst in het licht geboren en gevormd. Via de hoogste bron, god (die in ons en buiten ons leeft) en de beweging van de Gulden Snede spiraal, zien we lichtvormen terug die helpen met het idee of leven een Aardse vaste vorm te geven. Net zoals jullie lichaam ook een vaste vorm heeft. Er zijn 5 basisvormen van licht. Deze vormen noemen we de platonische vormen. Deze vormen kan je net zoals de Gulden Snede, in alle aardse vormen terug zien. Kijk maar eens goed naar alles in de natuur of naar de huizen die we bouwen.

Deze vormen van licht leven in de beweging van de draaiende spiraal, de Gulden Snede. En zorgen ervoor dat een gedachte, een idee en een nieuw leven van een mens, dier, bloem, plant of boom zijn vaste Aardse vorm houdt, zodat de natuur, dieren jij en ik op Aarde kunnen leven. Zonder de Gouden Snede Spiraal en deze lichtvormen van energie kan een idee, lichaam, bloem, huis of tafel niet op Aarde blijven bestaan. Deze vormen zijn de goddelijke perfectie waaruit alles blijvend groeien kan.

Eerst is er niets,

Voordat iets vorm krijgt op de Aarde, zoals een lichaam of huis. Is er eerst niets, daarna begint de energie van een gedachte, wat leidt tot een idee, verlangen of nieuw leven. De klanken (frequentie) laten de energie bewegen, de energie van het idee of nieuwe leven vinden hun eitje. Daarna vinden de levenszaadjes het ei en worden vele zaadjes geplant. Liefde geeft de zaadjes levenskracht. Hierna begint de groei en als de basis voor het idee of lichaam er is, pas dan kan het groot groeien en bezield worden. Bezieling is het goddelijk licht van perfectie wat leeft in alle vormen hier op Aarde. Ik heb een ziel, jij hebt een ziel, maar ook een boom en bloem zijn bezield. Via dat licht, onze gouden zon van bezieling kunnen we elkaar zien, horen en voelen.

Licht kan niet zonder Aarde en Aarde niet zonder licht. Dus ook als er bijvoorbeeld een nieuw huis gebouwd wordt, is het licht met al zijn prachtige vormen aanwezig om te helpen met de bouw van het perfecte huis. Ook al zien we de lichtvormen niet, steeds als we weer verder komen met ons idee is dat omdat een nieuwe lichtvorm is geboren die ons helpt met de volgende stap die nodig is.

Van idee naar vaste vorm,

Als iemand een idee heeft om een nieuw huis te bouwen, heeft dat idee tijd nodig om in de energie van de gedachte vorm te krijgen. Het idee zweeft dan een tijdje rond in de leegte. Deze ruimte van waaruit alles geboren wordt kan je zien als een soort baarmoeder. De plek in jou moeder waar jij mocht uitgroeien tot een baby. Leegte is stilte en stilte hoort bij de energie van de nacht. Dit noemen we ook wel de vrouwelijke Aarde-energie (YIN).

Als het beeld van het nieuwe huis er is, worden er de eerste tekeningen gemaakt. Tekenen is een beweging, dus de stilte van gedachte ontmoet nu de energie beweging van tekenen. Het idee wordt nu actief aan gewerkt. Deze actieve beweging van het huis tekenen hoort bij de dag en noemen we ook wel de mannelijke Hemel-energie (YANG). Deze ontmoeting tussen de stilte (vrouw) en de beweging (man) wordt ondersteund in het licht door de geometrische vorm die lijkt op het nummer 8. Deze vorm noemen we de Lemnuscaat.

Het idee voor het huis groeit groter en vraagt om nog meer tekeningen. Er komen steeds meer tekeningen bij. Er wordt nu nauwkeurig gekeken of alle elementen in de tekeningen van het huis aanwezig zijn en of ze kloppen. Als alle vloeren, trappen, kamers, deuren, ramen, muren en het dak getekend zijn kunnen er plannen gemaakt worden voor de echte bouw van het huis op Aarde. Deze beweging waarin alles voorbereid wordt voor de echte bouw van het huis, wordt mogelijk gemaakt door de licht geometrie vorm van de levenszaadjes. Deze zaadjes zijn geboren vanuit de stilte, geplant tijdens de beweging richting het ei en gaan groeien door de liefde voor het idee.

Het idee van het huis bouwen is nu klaar in de basis. De wortels van het idee zijn nu stevig genoeg om te bewegen richting de Aardse vaste vorm van het huis. Het bewegende goddelijk licht en de stevigheid van de Aarde zijn nu sterk genoeg en kunnen nu uitgroeien tot een volgroeid perfect plan en huis. Je kan het zien als een volgroeide boom, met heel veel takken en wortels om uit te kiezen. Iedere tak is een basis keuze. De periode van constant basis keuzes maken begint nu. Welke bakstenen en dakpannen gaan we gebruiken? Welke kozijnen en deuren kiezen we voor? Als er zoveel keuzes zijn, moet je wel stevig geworteld zijn. Daarom wordt deze kies periode ondersteund door de licht geometrie vorm de Levensboom.

Nu de grote basis keuzes gemaakt zijn en we weten welke dakpannen, stenen, vloeren, deuren en ramen er nodig zijn, is de basis van de boom (het huis) klaar. Er breekt nu een tijd aan van details. Al deze details kan je zien als nieuwe blaadjes. Welke verf kleuren, gordijnen, behang gaan we gebruiken? Waar komen de meubels te staan? Hoe gaan we de tuin inrichten? Enz.. Als alle detailblaadjes gekozen zijn is de tijd van het huis echt bouwen begonnen. Deze periode van details kiezen om het huis perfect te kunnen bouwen en inrichten word ondersteund door de licht geometrie vorm de Bloem van al het leven.

De tijd van bouwen kan nu beginnen. Via de blaadjes van de Bloem van al het Leven wordt alles nu in het Aardse en in het Licht samen gebracht. Dit is het moment waarop de 5 platonische vormen worden geboren uit de Bloem van al het Leven. Door deze 5 vormen kan het huis gebouwd worden op Aarde. In deze 5 vormen wonen krachten die nodig zijn om de bouw van het huis klaar te krijgen.

Als het huis helemaal klaar is, komen de 5 platonische licht vormen samen en vormen ze een ster.

Deze ster is de ziel van het gebouwde huis en zorgt via lichtenergie voor alle aanwezige elementen in het huis. Vanuit de 5 platonische vormen die samen komen in deze ster, worden weer heel veel nieuwe geometrische vormen van licht geboren. De lichtvormen lijken heel erg op de reis van bevruchting in het Aardse. De bevruchting; “het bijzondere liefdesmoment waarin jou vader en moeder samen jou licht van leven naar Aarde brachten”. Het moment waarop jou moeder zwanger werd. Het licht is een soort spiegel van de Aarde.

Toverdeurtjes verborgen in de geometrische vormen van licht,

Jullie weten nu dat elementen spelletjes, klanken zingen, chakra en aura oefeningen, sleutels zijn om jou toverdeurtjes van kracht te openen. Deze 5 platonische vormen van licht die in jou lichtlichaam wonen zijn ook sleutels naar jullie toverdeurtjes. Iedere platonische vorm is ook weer familie van een element en ze hebben hun eigen klank.

Je kan de toverdeurtjes in de 5 platonische lichtvormen op verschillende manieren openen. Je kan naar de vormen kijken en de klank die erbij hoort zingen. Of je kan gaan knutselen en de vorm tekenen of kleien. De platonische basisvormen kan je downloaden bij kleurplaten.

Als het deurtje open gaat begint de vorm te groeien. Alle vormen groeien net zo lang door totdat ze om jou Aardelichaam heen passen. Als alle 5 platonische vormen groot gegroeid zijn, worden ze samen de Merkaba vorm. Deze Merkaba vorm van licht kunnen jullie gebruiken om veilig te reizen met je gedachte en lichaam van energie en licht. Dus als jullie ‘s nachts tijdens droomtijd zin hebben om de schatten van het heelal te in jezelf te ontdekken, kan dat veilig in jou eigen Merkaba Lichtschip.

Deel dit met je vrienden!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
error: Content is protected !!